Saara Tuikkala tanssinopettajana

Olen työskennellyt tanssin opetustehtävissä 25 vuoden ajan ja tanssiosaamiseni on peräisin 30 vuoden ajalta. Ydinosaamiseni on kilpatanssin vakio- ja latinalaistansseissa. Opetan lisäksi argentiinalaista tangoa, seuratansseja, lastentanssia ja ryhmäliikuntaa. 

Olen Suomen Tanssinopettajain Liitto ry:n jäsen ja ammattilaistuomari valtakunnallisissa tanssikilpailuissa kilpatanssin ja seuratanssin saralla. Tanssijana esiinnyn nykyisin argentiinalaisen tangon ja latinalaistanssien show-tilauksissa ja näyttämöprojekteissa. Annan opetusta suomen kielen lisäksi englanniksi ja venäjäksi.

Ota yhteyttä, niin tulen opettamaan, esiintymään tai tuomaroimaan tapahtumaasi.

Tanssinopettaja Saara Tuikkala antaa opetusta muun muassa kilpatanssissa, argentiinalaisessa tangossa ja lavatanssissa sekä tanssin yksityisopetusta.

Pedagogiikkani

Haluan auttaa oppilaitani löytämään oman liikkeensä. Uskon, että jokaisella on potentiaalia tanssijana. Olen kuullut satoja kertoja, että ”en ikinä opi tanssimaan” ja heistä jokainen on oppinut. Sinäkin tulet oppimaan, olen varma siitä. Oppilaanani kuljet suurimman matkan oppimisessa itse, mutta minä voin osoittaa sinulle mahdollisimman helpon reitin.

Yksi tavoitteistani on, että tanssin ilo säilyy haastavienkin teknisten tehtävien edessä. Olen tavoitteellinen, mutta pyrin kuuntelemaan oppilaan tahtia etenemisessä.

Olen vuosien mittaan luonut tehokkaat alkeisopetuksenmenetelmät sekä lapsi- että aikuistanssijoille. Edistyneiden oppilaitten opetuksessa olen erikoistunut asioiden pilkkomiseen harjoitetasolle, minkä avulla oppilas pääsee kiinni uusiin teknisiin taitoihin. Oppilaan innostaminen ja kunnioitus ovat luonnollinen osa opetustani. 

Pedagoginen osaamiseni on peräisin Oulun Ammattikorkeakoulun Tanssinopettajan opinnoista (2016-) ja Helsingin Yliopiston avoimista yliopisto-opinnoista (2015). Kouluttaudun lisää jatkuvasti.

 

CV

2017  Tanssija, Suomen Kansallisooppera -ja baletti, Tango!-produktio

2016- Tanssinopettaja (AMK), Oulun Ammattikorkeakoulu
2015- Pro-Am ammattilainen vakio- ja latinalaistansseissa

2013- Argentiinalainen tango
2012  Ammattilaistutkinto, Suomen Tanssinopettajain liitto (STOL ry)
2006 – 2010 + Koreografi ja tanssija, Taikuri Aaro Sorvan illuusioshow, viihdetaide

2010 – 2011: Lahden tanssiopisto, klassisen baletin opinnot

2008- Suomalaiset paritanssit
2005 – 2006 ja 2007 – 2010 : Helsingin tanssiopisto sekä tanssikoulu Footlight, Helsinki klassisen baletin ja nykytanssin opinnot2006 – 2007: Turun seudun tanssioppilaitos, Tanssitiimi, klassisen baletin opinnot

2006: Seinäjoen kaupunginteatteri, Valkokangas tanssii ja soi -musikaalissa tanssijana.

2006: Tanssialan yrittäjäksi

2004 – 2005 Moskova, kansainväliset kilpatanssivuodet latinalaistanssijana kiertäen IDSF:n alaisia amatööritanssikilpailuja Euroopassa ja kouluttautuen maailman huippuopettajien johdolla 
2000: Salon teatteri, Seinäruusu ja kynttilälattia -musikaalissa tanssijana.

1990 – 2003 Kilpatanssin aktiiviura Suomessa

  • 10-tanssin SM 6. Champion-luokassa, parinani Sami Helenius (1999)
  • Vakiotanssien SM 8. Champion-luokassa, parinani Sami Helenius (2000)
  • Latinalaistanssien SM 9. Champion-luokassa, parinani Sergey Ivanov (2005)
Lisäksi käytän kehonhuollon muotoina Alexander-tekniikkaa ja Gyrotonicia.

Kysy minulta lisää!