Argentiinalainen tango Lahdessa kevät 2023

Tule mukaan harrastamaan argentiinalaista tangoa

Argentiinalainen tango on ihanaa! 

Osallistumalla TangoHigh-kursseille liityt mukaan myönteiseen porukkaan ja harrastat argentiinalaista tangoa laadukkaassa opetuksessa. 

Opettajanasi toimin minä, Tanssinopettaja Saara Tuikkala. Kursseja on kolme, alkeisjatko, peruskurssi ja kehitysryhmä.

Alkeisjatko

Ma 18.45 – 19.45

Lahti, Vuorikatu 25, Vuorisali. (Huom! Ma 30.1. paikkana on Vesijärvenkatu 30).
12 €/kerta/hlö.
9.1.-15.5.2023
(ei talvilomaviikolla 9, eli 27.2., pääsiäismaanantaina, eikä vappuna)

 

Tämä kurssi sopii sinulle, joka olet harrastanut puoli vuotta alkeiskurssilla TAI olet vastikään käynyt intensiivialkeet. Kevätlukukaudella opetus ei ala aivan alkeista, vaan osaat jo seuraavat asiat kurssille tullessasi: Etuocho, takaocho ja media luna. Jos et muista kaiken maailman tangotermejä, sepä ei kuule haittaa. Mennään rennolla otteella ja opetellaan rauhassa. Ope pitää sinusta huolen ja olet hyvissä käsissä!  Olet tanssinut edellisen kurssin aikana ringissä, eli rondassa. Jos et ole vielä käynyt milongassa tutustumassa, se ei haittaa. 

 

Tälle kurssille osallistut matalalla kynnyksellä. Kaikki neuvotaan. Harjoitellaan kuvioita rauhallisessa tahdissa, viihdytään tangomusiikin ja uusien kavereiden kanssa. Tule viettämään iloisia ja lämminhenkisiä iltoja kevään aikana tangon parissa! Voit kokeilla tanssia muitten ryhmäläisten kanssa tai voit tanssia koko ajan oman parisi kanssa. Jos tulet ilman paria, luonnollisesti en voi luvata parin löytymistä, mutta voit harjoitella myös ilman paria. Ota ennen kurssille tuloa yhteyttä minuun lomakkeella. Näin selvitetään myös paritilanne.

 

Peruskurssi

Ma 19.50 – 21

Lahti, Vuorikatu 25, Vuorisali. (Huom! Ma 30.1. paikkana on Vesijärvenkatu 30).

14 €/hlö/kerta. 

(Alkeiskurssin kanssa koko ilta 17 €)

9.1.-15.5.2023

(ei talvilomaviikolla 9, eli 27.2., pääsiäismaanantaina, eikä vappuna)

 

Tälle kurssille voit tulla oman parin kanssa tai ilman paria. Jos tulet ilman sovittua paria, olethan valmistautunut harjoittelemaan enemmän itsenäisesti, jos vapaita pareja ei satu olemaan paikalla. Kiertävä parinvaihto, johon on vapaaehtoinen osallistuminen, painottuu tunnin loppupuolelle.

 

 

Kenelle tämä kurssi on? Sinulle, joka olet muistaaksesi tehnyt jo cruzadaa ja giroa. Jos nämä espanjankieliset nimet eivät vielä sano sinulle oikein mitään, älä huoli, tällä kurssilla kerrataan paljon. Tanssisi on tilanteessa, jossa saatat kokea, että tasapaino tai pivotointi ei vielä kaikissa liikkeissä suju, vaikkakin jo paranee alkeiskurssin käytyäsi! Musiikkia et ehdi koko ajan kuunnella, mutta on se kutenkin jo vähitellen tunnistettavaa. 

 

Olet käynyt milongassa tanssimassa. Olet oppinut useita liikkeitä, mutta kun pitäisi tanssia rondassa, saattaa pää vielä lyödä tyhjää, etkä muistakaan mitään. Hauskaa tämä tangon tanssiminen on kuitenkin, joten tästä ne treenit jatkuvat! Harjoitellaan ja edistytään yhdessä. Olet aiemmin kokeillut tangovalssia, ja osaat milongan alkeiskuviot. Ymmärrät, mitä eroa on melodisen tangon ja rytmisen tangon tanssimisella, vaikka et vielä osaisikaan sitä toteuttaa. 

 

P.S. Jos ajattelit hypätä suoraan tähän perustason ryhmään, koska sinulla on jo tanssitaustaa muista tanssilajeista, joudun kertomaan, että tälle kurssille pääsevät osallistumaan vain argentiinalaisen tangon alkeiskurssin käyneet (myös muualla käyty kurssi toimii hyvin). Parhaan hyödyn perustason kurssista saat, kun käyt samalla alkeiskurssin uudestaan kertauksen vuoksi. Kyllä, voit käydä alkeiskurssin myös uudestaan ja yhteishinta on edullinen. 

Kehitysryhmä

Ti 19.30 – 21

Lahti, Vuorikatu 25, Vuorisali. 

17 €/hlö/kerta

Joka toinen viikko, 

24.1.2023 alkaen

 

Tällä kurssilla harjoitellaan tiiviisti oman parin kanssa. Tunnin lopussa voi vaihtaa paria omatoimisesti niin halutessaan. Kurssille otetaan max. 12 paria.

 

Pääsyvaatimukset: Tanssit jo sujuvasti tangoa, valssia ja milogaa. Syöt paradoja aamupalaksi ja poistut takaochosta cruzadaan kuin vettä vaan. Suljetussa abrazossa tanssiminen tuntuu jo luontevalta. 

 

Olet ihan kympillä mukana sooloharjoituksissa ja ymmärrät, että yksin harjoittelu on juuri se oleellinen juttu, jolla omaa tanssiasi pystyt parantamaan. Olet valmis tekemään toistoja, toistoja ja toistoja, joiden avulla tangon tanssiminen tuntuu yhä vaan ihanammalta. Nautit siitä, että edistyt harjoittelun tuloksena. Arvostat parisi pyrkimyksiä ja haluat kehittyä hänen kanssaan harjoitellen rakentavassa vuorovaikutuksessa. Tässä ryhmässä perehdyt vienti-seuraamisen kehittämiseen, haastat itseäsi esimerkiksi boleoiden, sacadojen ja colgadojen parissa kausittain vaihtuvin teemoin. Jaksat harjoitella peruskävelyä, painonsiirtoa ja ochoa yhä uudestaan ja iloitset liikkumisen laadusta, jonka saavutat tällä perusharjoittelulla vähä vähältä. 

 

Milongassa tanssiessasi huomioit, että kaikki tämän tangokurssin liikkeet eivät sellaisenaan sovi ahtaalle lattialle. Ymmärrät, että osan kurssin kuvioista on tarkoitus  toimia sparraavasti, haastamaan ja edistämään tanssitaitojasi ja kehonhallintaasi, sen sijaan, että niitä tehtäisiin isosti milongassa. 

Oppilaiden palautetta kurssilta:


”Rauhallinen eteneminen, sopiva vaikeusaste.”
”Opetus perusteellista.”

Pitääkö minun ilmoittautua?

Kursseille tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen ensimmäisellä kerralla tapahtuu tällä lomakkeella.  Ilmoittaudu myös ilman paria, jolloin jäät odottamaan parin löytymistä. Voit jättää viestisi lisätietona.

Paljonko kurssi maksaa? 

  • Alkeisjatko, maanantai klo 18.45: 12 € / kerta /hlö. 
  • Jatko, maanantai klo 19.50: 14 € / kerta /hlö 
  • Kehitysryhmä 17 €/ kerta / hlö 

Ensisijaiset maksutavat ovat verkkokauppamaksu tästä linkistä, MobilePay (36372), Smartum ja E-passi.

Kertamaksun voi myös maksaa paikan päällä kortilla, mikäli mikään ylläolevista maksutavoista ei sovi.

Mitkä varusteet tarvitsen?

Tanssikengät tai muut siistipohjaiset sisäkengät. Kenkien pohjat saavat olla mielellään hyvin liukuvat. Voit valita itseäsi miellyttävät sisävaatteet ja saatat haluta juoda omasta vesipullosta.

Tanssitaanko kurssilla oman parin kanssa?

Alkeis- ja perustason tunneilla maanantaisin toimii rauhalliseen tahtiin kiertävä parinvaihto. Voit myös tanssia halutessasi oman parisi kanssa. Tiistain kehitysryhmässä harjoitellaan oman parin kanssa. Tunneille tullaan vain kokonaan terveenä.

Jäikö jokin kysymys vastaamatta? Otathan yhteyttä

Ajankohtaista