fbpx

Saara Tuikkala tanssinopettajana

Olen ammattilaistanssija ja tanssinopettaja. Olen työskennellyt tanssin opetustehtävissä 25 vuoden ajan ja tanssiosaamiseni on peräisin 30 vuoden ajalta. Ydinosaamiseni on kilpatanssin vakio- ja latinalaistansseissa. Opetan lisäksi argentiinalaista tangoa, seuratansseja, lastentanssia ja ryhmäliikuntaa. 

Olen Suomen Tanssinopettajain Liitto ry:n jäsen ja ammattilaistuomari valtakunnallisissa tanssikilpailuissa kilpatanssin ja seuratanssin saralla. Tanssijana esiinnyn nykyisin argentiinalaisen tangon ja latinalaistanssien show-tilauksissa ja näyttämöprojekteissa. Annan opetusta suomen kielen lisäksi englanniksi ja venäjäksi.

Ota yhteyttä, niin tulen opettamaan, esiintymään tai tuomaroimaan tapahtumaasi.

 

Pedagogiikkani

Haluan auttaa oppilaitani löytämään oman liikkeensä. Uskon, että jokaisella on potentiaalia tanssijana. Olen kuullut satoja kertoja, että ”en ikinä opi tanssimaan” ja heistä jokainen on oppinut. Sinäkin tulet oppimaan, olen varma siitä. Oppilaanani kuljet suurimman matkan oppimisessa itse, mutta minä voin osoittaa sinulle mahdollisimman helpon reitin.

Yksi tavoitteistani on, että tanssin ilo säilyy haastavienkin teknisten tehtävien edessä. Olen tavoitteellinen, mutta pyrin kuuntelemaan oppilaan tahtia etenemisessä.

Olen vuosien mittaan luonut tehokkaat alkeisopetuksenmenetelmät sekä lapsi- että aikuistanssijoille. Edistyneiden oppilaitten opetuksessa olen erikoistunut asioiden pilkkomiseen harjoitetasolle, minkä avulla oppilas pääsee kiinni uusiin teknisiin taitoihin. Oppilaan innostaminen ja kunnioitus ovat luonnollinen osa opetustani. 

Pedagoginen osaamiseni on peräisin Oulun Ammattikorkeakoulun Tanssinopettajan opinnoista (2016-) ja Helsingin Yliopiston avoimista yliopisto-opinnoista (2015). Kouluttaudun lisää jatkuvasti.

 

CV

2018- Argentiinalaisen tangon opettajaksi
2017 Tanssija, Suomen Kansallisooppera -ja baletti, Tango!-produktiossa
2016- Tanssinopettaja (AMK), Oulun Ammattikorkeakoulu
2015- Pro-Am ammattilainen vakio- ja latinalaistansseissa

2013- Argentiinalaiseen tangoon kouluttautuminen lukuisilla kursseilla ja yksityisopettajien johdolla Suomessa,
2012 Ammattilaistutkinto, Suomen Tanssinopettajain liitto (STOL ry)
2006 – 2010 Koreografi ja tanssija, Taikuri Aaro Sorvan illuusioshow, viihdetaide

2008- Suomalaisiin paritansseihin perehtyminen

2010 – 2011: Lahden tanssiopisto, klassisen baletin opinnot
2005 – 2006 ja 2007 – 2010 : Helsingin tanssiopisto sekä tanssikoulu Footlight, Helsinki klassisen baletin ja nykytanssin opinnot

2007- Tanssin tilausesiintymiset yrityksille, yksityisille ja yhteisöille. Teen yhteistyötä tanssijoiden ja eri taiteenalojen edustajien kanssa, esim. sirkusartistit ja muusikot.
Koreografioita tilauksesta pieniin produktioihin, kilpaileville tanssipareille ja ryhmille, hääpareille, kuoroille, kouluryhmille jne.
2006 – 2007: Turun seudun tanssioppilaitos, Tanssitiimi, klassisen baletin opinnot

2006: Seinäjoen kaupunginteatteri, Valkokangas tanssii ja soi -musikaalissa tanssijana.

2004-2005 Moskova, kansainväliset kilpatanssivuodet latinalaistanssijana kiertäen IDSF:n alaisia amatööritanssikilpailuja Euroopassa ja kouluttautuen maailman huippuopettajien johdolla 
2000: Salon teatteri, Seinäruusu ja kynttilälattia -musikaalissa tanssijana.

1990-2003 Kilpatanssin aktiiviura Suomessa

  • 10-tanssin SM 6. Champion-luokassa, parinani Sami Helenius (1999)
  • Vakiotanssien SM 8. Champion-luokassa, parinani Sami Helenius (2000)
  • Latinalaistanssien SM 9. Champion-luokassa, parinani Sergey Ivanov (2005)
Lisäksi käytän kehonhuollon muotoina Alexander-tekniikkaa ja Gyrotonicia.

Kysy minulta lisää!